House

Laguna del Diario

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The project is located on a 1,000 m2 plot of land on the coastal area of the Laguna del Diario where there is a pronounced topographic difference with respect to the street limits. The landscape on the main façade is dominated by the horizon of the water mirror of the Lagoon and its edges of different consolidation with a large presence of wetland and characteristic grasslands. This condition collaborates in the definition of the positioning of the project, which is proposed at the highest point to avoid the effects that may occur as a result of overflows of the Lagoon on the street and public space during rainy periods.

All the main rooms are located on the main façade, while the services are arranged perpendicularly, closing the south party wall. In this way, four exterior courtyard spaces are delimited characterized in different ways: the front retreat composes a welcoming slope, which gives distance and perspective to the house and the courtyard.

The house is organized on a single floor, taking an ‘L’ layout to solve the program and the needs derived from it, while guaranteeing correct sunlight in all environments.

MORE PROJECTS
c192c4_26875cb5621149c78591b26f6bfd48fbmv2
CASA CONVENCIÓN
MG_TATU_20220402_0244-42
MASTERPLAN PORTAL DE LUZ
c192c4_fb21858e142a497ca76299d0ad39c99dmv2
RENOVATION REHABILITATION
Final_03
Casa Barrancas
c192c4_ef8b284592664ff0a352c31967a9bad4mv2
SHELTER ESMERALDA