Contest

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

For the intervention, which involves adapting the existing building for the location of the new UTEC, the main components of the original structure are valued with the intention of determining the new architecture based on them. At the same time, it was decided to give the new building a contemporary language where the technological resolution of the limit in a membrane logic establishes the new relationship, being able to enhance the symbolic condition of the site in the collective memory of the population. There is an intention to evoke, from the formal image of the building, the values of innovation, research and technology that the institute itself carries out.

The building is located in a privileged point of the city, participating in a central connectivity and protagonist in the mobility circuits established in the town. Its original purpose as a market and later use as a public transport terminal was capitalized opportunely at the time.

The installation of the UTEC on site presupposes the possibility of resignifying the enclave without losing the aforementioned operational attributes. The new piece will take charge of the legacy of public origin by opening part of its surroundings for the construction of a public space in the format of a dry square.

MORE PROJECTS
COLLAGE PRINCIPAL
Competition: Neighbourhood squares. Municipality B - Montevideo: Espacio Libre Mártires Estudiantiles
c192c4_af652adb380249998f58e7ae4fb0fa29mv2
CASA OLIVOS
Final_02 PS+LIGHTROOM
Casa Entelman
c192c4_71359dae231d4e59817dd533786a7f6b
CONCURSO LEGEND OF TENT
c192c4_66fb89c4f84d4148bf0fff03fd1a1df2mv2
VIVIENDA COLECTIVA MIGUELETE