Río de la Plata

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The project is located on a 7.5-hectare plot of land on the coastal area of the Río de la Plata with direct access to the beach. It contains a large sandy sector of grasslands and shrubby vegetation that avoid the mobile condition of the original dune system. A native forest, which covers a large part of the territory, configures the rest of the polygon of action and conditions the subsequent decisions in favour of its preservation. The house takes this data as a starting point to incorporate itself into the logic prefigured in the site.

The main considerations of the project take into account: prioritizing the views of the sunset over the sea horizon, the rugged topography of the terrain and its sandy support, the strong prevailing winds from the south-east sector and the orientation in bays for correct sunlight and cross ventilation.

The house is arranged in three characterized pavilions that are linked and independent from a central entrance and distribution hall, rotating to break the orthogonal schematism of the initial distributions. Above these is an indeterminate space that takes advantage of the heights acquired and expands on a large open terrace that serves as a solarium and viewpoint.

MORE PROJECTS
c192c4_1ab76caa1c6a4b6da24b9f34bba3e5fdmv2 (1)
PERDOMO HOUSE
c192c4_aa35aa6cd7d14050be224080965ba14emv2
RESTAURANT GINO
0 DSC_0942
PUNTA COLORADA I REFUGE
c192c4_cd96bd71aa3a4a93a8e40382180b2b90
CASA FELICITA
c192c4_431fe04f064448d2b78c3d677f20cd3amv2-scaled (1)
REFUGIO VENTOLERA