PROJECT AND CONSTRUCTION 2021

Punta Colorada, Maldonado

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

It was decided that the project would try to keep this ecosystem as intact as possible and integrate into it with as small a footprint as possible. It was decided to opt for a stilt-type foundation system made up of concrete piles that were supported punctually on the ground, leaving the entire construction suspended on the irregular surface of the ground. The refuge is articulated in a longitudinal arrangement that divides the land into two instances with different characteristics: the first facing north is related in a physical logic, access and internal-external use link, while the second area facing south is related based on a logic of contemplation, to look at the landscape from a series of specific cuts in the shell and cover.

The distribution is articulated by the bathroom module that divides the rest areas from the social spaces. The set is rationally modulated based on a series of structural porticos that remain exposed to the interior and exterior, giving rhythm and texture to the final resolution.

MORE PROJECTS
c192c4_d3d92203b2ed46eb98eb702d6a93cf5d
SAN FRANCISCO FIRE DEPARTMENT COMPETITION
Final_02 PS+LIGHTROOM
Casa Entelman
Hall
ELBIO FERNANDEZ SPORTS CAMPUS
0 DSC_0942
PUNTA COLORADA I REFUGE
c192c4_bd35464cf2e54a04a3eb0c8f937fed10mv2
CONCURSO BENGA PARISH SECONDARY SCHOOL