PROJECT AND CONSTRUCTION - 2018

Punta Carretas, Montevideo

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The original house occupies a high percentage of the land, the remaining space was made up of a dry flagstone patio and a load-bearing wall construction with few openings.
which was used as a laundry and storage room. The family felt the lack of a yard to which to expand. The main idea was to create a space that would build the visual finish of the
main house and it was an expansion that would allow it to be adapted to the different uses of the family: from a barbecue, laundry room, meeting room or games room.

To achieve this, we decided to demolish the entire lower level and generate a programmatic habitable block arranged on the back wall. At the same time, we executed a concrete beam made on site to support the second level in the air and thus maintain a witness of the original construction that would dialogue with the language incorporated by the new viewer on the ground floor.

MORE PROJECTS
c192c4_5df994940e3643d4889f36a1dd94c97cmv2
LAVALLEJA HOUSE
CRR_RAMPAS_
BALCÓN DEL CERRO CONTEST
c192c4_66fb89c4f84d4148bf0fff03fd1a1df2mv2
VIVIENDA COLECTIVA MIGUELETE
Final_03-correccion
SEDE CTM
3
NATIONAL PACKAGING CENTER COMPETITION