PROYECTO 2019

Villa Serrana, Lavalleja

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The project is located in Villa Serrana in an elevated area of the mountains. The key to the project arises from the search to enhance the depth of the landscape on the ground. The access from the highest area of the land offered the possibility of using the house itself as a threshold, or transition element between the street and the deep landscape of the valley.

The aim was to enhance this condition of artificial passage, capable of inviting people to walk through the architecture as if it really were a tunnel that gives access to another landscape condition. This experience is based on the front-view spatial transition where the shelter functions as a tunnel that receives and shelters the user while going through it. To achieve this, a continuous semi-exterior spatiality was generated that links the expansion of the living-dining room with the side tunnel that gives access to the shelter and crosses it transversally.

At the same time, it was decided to give the construction a homogeneous texture on the outside that had minimal maintenance and was easy to assemble, as opposed to the interior where a warm wood texture was chosen for the surfaces in general.

MORE PROJECTS
c192c4_431fe04f064448d2b78c3d677f20cd3amv2-scaled (1)
REFUGIO VENTOLERA
c192c4_7535c2e3583845929f725edef35af958mv2
CASA CUADRADO
MG_TATU_20220514_0044-Pano-1
REAL & ALFARO OFFICES
Final_02
Martino Refuge
Final_02 PS+LIGHTROOM
Casa Entelman