Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The project arose from the desire to colonize a rural mountain register in the eastern part of the country with the intention of locating a primary residence there. The landscape, hardly altered to date, presented three main natural components through which the original design ideas are diagrammed: the morphology and depths granted by the horizon of mountain ranges, the native forest and the rural ravines that shelter pastures, wetlands and watercourses. Both the vehicular access infrastructures and the conditioning of cutwaters were executed contemplating the orientation and the links that the architecture would later rescue for the functional development of the proposal.

The house seeks to rescue the genetics of traditional Uruguayan rural houses through a series of reinterpreted archetypal resources. The development in horseshoe format and central courtyard, the North gallery, the solid perimeter. It was also decided to work with rough and long-suffering textures that will adapt to the demands of the climate in an open and wild natural environment.

MORE PROJECTS
AEREA copy
CONTEST FORMER POLITICAL PRESSES
c192c4_af652adb380249998f58e7ae4fb0fa29mv2
CASA OLIVOS
TATU_LanzaroteBalsa_Exterior
CENTRAL FOTOVOLTAICA "BALSA DE MANEJE"
c192c4_5e004131b6c64a1689f61d66398f8886mv2
EL CHAJÁ SHELTER
c192c4_5df994940e3643d4889f36a1dd94c97cmv2
LAVALLEJA HOUSE