PROJECT AND CONSTRUCTION 2018

Villa Serrana, Lavalleja

Uruguay

ABOUT THE PROJECT

The project is located in Villa Serrana, in a wild area far from the most qualified areas of the urbanization and therefore with precarious infrastructure compared to the rest of the area. This condition of austerity that comes from the available infrastructures themselves gave the landscape a wild or almost unexplored rural sensation that we wanted to take advantage of and promote.

In this sense, it was decided to use a language inspired by the typology of “barn” or cabin-refuge, with a rectangular floor plan and sloping ceilings that favor the amplitude in the interior spatiality while occupying an ideal function for the runoff and collection of water. rainwater. In order to incorporate the housing program, it was decided to opt for a simple plant based on a symmetrical organization barely distorted by the interior divisions at the ends. The central space, through and fully connected on its longitudinal faces with the exterior through two large sliding windows, corresponds to the social space that is contained in the transversal sense by two programmatic “brackets” that house different kitchen and living facilities. Behind these, at the heads of the complex, are the bedrooms and the bathroom.

The construction system used for the development of the project is based on a traditional construction of foundations and exterior partitions that was complemented with a light roof that was executed with iron beams and galvanized beams. The interior was revisited with eucalyptus phenolic flats and the exterior with a vertical planking also of the same wood.

MORE PROJECTS
CRR_RAMPAS_
BALCÓN DEL CERRO CONTEST
Final_04
Timbo Masterplan
Final_01
Casa Fausto
03 PSO - IMG EXT PARCIAL
CAMPO PARAISO
c192c4_82f0d2319eae41108e578572cadfe363mv2
BURGOS ARCHIVE COMPETITION